Jallu

Chai "Jallu"

Syntynyt: 01.05.2008
Rotu: siamilainen/pyhä birma/britti
Sukupuoli: kastroitu uros
Väri: suklaatabbynaamio

En ole ikinä katsonut olevani kissaihminen, olen ehkä hieman pelännytkin kissoja. Kissat joihin olen aiemmin törmännyt, ovat olleet niitä käteenpurijoita, raapijoita ja hyökkäilijöitä. Kun tutustuin ystävääni Sannaan ja hänen kissoihinsa Masaan ja Neitiin, opin, että kissat voivat olla myös hyväluontoisia, ja niitäkin voi ja pitää kouluttaa! Yhtäkkiä huomasin, että minulla on kissakuume.

Mikko sai kuulla työkaveriltaan, että eräs perhe oli luopumassa kissastaan tyttären allergian vuoksi. Otimme perheeseen yhteyttä, ja menimme pikapuoliin katsomaan tätä Chai-kissaa. Kissa oli oikea rohjake ja maailman rauhallisin löllöteltävä. Mietimme muutaman päivän asiaa, ja ilmoitimme että haluaisimme tarjota Chaille kodin. Niinpä syksyllä 2009 meille muutti kissa valtavan kiipeilypuun kanssa. Nimi "Chai" ei vain meidän tankerosuissamme oikein taipunut, joten Mikko nimesi kissan Jalluksi (kenties lempijuomansa mukaan?).

Jallu kotiutui meille hyvin, ja koirataloudessa kasvaneena olisi halunnut leikkiä myös Vihtorin kanssa. Vihtori tosin ei kissan leikitysyrityksille lämmennyt, eikä Jallu näinollen saanut leikkikumppania ja tuntui vain laiskistuvan ja lihovan. Tästä sain muka hyvän syyn alkaa puhua Mikkoa ympäri uuden kissan hankintaan. Meillä käväisikin välissä löytökissa Vili, mutta kemiat eivät kohdanneet niin meillä ihmisillä kuin Jallullakaan tämän vasta kastroidun alfakollin kanssa. Veimme Vilin takaisin sijaiskotiinsa, ja tästä pahoillani en hetkeen edes miettinyt uuden kissan ottamista. Mutta kuinkas sitten kävikään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti