perjantai 27. heinäkuuta 2012

Rokotuksia ja hammaskiveä

Maanantaina käytiin nappaamassa Lyytille tehoste- ynnä rabiesrokote. Sain jo aiemmin muilta koiranomistajilta infoa nykysuosituksesta, että rabiesrokote otettaisiin vasta joku aika tehosterokotteen jälkeen. Eläinlääkärikin tarjosi tähän mahdollisuutta, mutta päädyimme ottamaan koko satsin yhdellä kertaa jottei enää tälle kesälle tarvisi eläinlääkärissä laukkoa (sormet ristissä).

Vihtori oli myös mukana näyttämässä purukalustoa, sillä toinen yläkulmahammas on alkanut taas kerätä hammaskiveä äidin ahkerasti suorittamasta hammashuollosta huolimatta. Papparaiselta putsattiin purukalusto viimeksi viime syksynä, ja koska hammaskiveä oli kertynyt vain yhteen hampaaseen päätettiin rauhottamisen sijaan yrittää merileväjauheella alkaa pehmittää tuota kikkaretta, josko sen saisi sitten vaikka itse rapsutettua irti. Paappa pitäisi nimittäin lähteä viemään Ouluun hammashuoltoon, sillä täällä ei löydy välineitä elvyttämiseen jos sydämen kanssa tuleekin jotain ongelmaa rauhottamisen aikana. Jos nuo hampaat alkavat nyt vaivata enemmän ja Ouluun päin pitää suunnata, niin samalla kannattaisi kuulema käydä myös ultraamassa sydäntä, jotta saataisiin tarkemmin tietää mikä siellä sivuääntä aiheuttaa ja näin myös täsmälääkitys ongelmaan. Vielä näyttivät hampaat kuitenkin ihan toimivilta ja lääkityksetkin ovat tehonneet, joten tarkkailemme tilannetta!

Otin nyt tämän viikon "lomaa" joten olimme alkuviikon vanhempieni ja siskonpojan ynnä hurttien kanssa mökillä metsätalkoissa. Vihtori pääsi myös viileän päivän kunniaksi jokakesäiseen kylpyyn, ja pappa oli varsin tuuhean näköinen pesun jälkeen. Harmi etten älynnyt ottaa niistä erityisen tuuheista villahousuista kuvaa! :) Lyytikin on nyt vähän vähentänyt Vihtorin retuuttamista, liekkö tehnyt vanhus tarpeeksi useasti selväksi ettei jaksa könyämistä kuin tiettyyn pisteeseen saakka. Tosin välistä näkee myös Vihtorin hakevan Lydeä temuamaan, ja onpa vaari myös vuorostaan lupsuttellut neidin naamaakin. Elo alkaa pikkuhiljaa tasaantua, ja Lyytillä ei ole tullut sisällekään vahinkoja pitkään aikaan!

Lyrtsä viettää siestaa.

Vaari on pesun jäljiltä varsin tuuhea (ja epäileväinen?)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti