perjantai 27. heinäkuuta 2012

Kissanpuurojehti

Nyt kun kevät ja kesä ovat menneet suht koirapainotteisissa merkeissä, ajattelin, että olisi kiva huomioida kattuksiakin vähän enemmän. Ehotin Mikolle josko tekisimme nykyisen kiipeilypuun tilalle jonkin hieman tukevamman ja sisustukseen sopivamman version, ja Miksuhan yllätyksekseni innostui ideasta. Itsehän toimin projektissa lähinnä suunnittelijana, projektipäällikkönä, työnjohtajana, pintakäsittelijänä yms. ja Mikko saa hoitaa sit sen kasauspuolen. ;)

Nykyinen puu olohuoneessa.

Nykyisen kiipeilypuun saimme Jallun edellisiltä omistajilta "kaupanpäällisinä". Salapoliisityön myötä bongasin tämän olevan zooplussastakin löytyvä Atlas-raapimispuu. Valitettavasti meillä on niin korkeat huoneet, että edes pisimmilleen säädettynä puu ei yllä kunnolla kattoon. Tämän vuoksi puu on aikalailla heiluvainen, varsinkin kun korkeuksiin kapuaa 8 kiloa Jallua... Tietty olisi mahdollista laittaa tuonne säätöosan päälle vain jokin kapula kiilaksi, mutta miksi tehdä asiat helpoimman kautta? ;) Lisäksi Jallu alkaa olla jo niin massiivisessa kunnossa, että pelkään sen jonain päivänä tippuvan läpi tuosta lempinukkumispaikkanaan pitämästä riippumattokupista.

Suunnittelemamme raapimapuu tulisi olemaan hieman jykevämpi, johon tehdään liimapuulevystä tasot ja nukkumakoppi. Ensin suunnittelin vain maalavani tasot, mutta jottei leikin tiimellyksessä puusta lentele kissoja ajattelin kuitenkin laittaa tasoihin jotain karkeaa mattoa tarttumapinnaksi. Ylin taso jatkuisi oviaukon yli nurkkaan, ja nurkasta alas tulisi jonkinsortin portaat. Pylväiksi ajattelin katkoa mökiltä puunrankoja, joihin pyöritetään sisalnarua. Ohessa kaunis luonnos puusuunnitelmasta.

1. Puun tasojen mitat oven vieressä voivat olla n. 40-45cm x 100cm, jolloin kulkeminen ei vielä meillä immeisillä hankaloidu.
2. Tasojen väliin tulee "portaat" helpottamaan kulkemista, en tiedä tuleeko tuohon askelmat vai pyöritetäänkö siihen narua.
3. Nukkumakoppi tirkistelyaukolla. Kuinkahan iso laari tuosta pitää tehdä että Jallu mahtuu sinne? :D
4. Ylähylly, joka jatkuu oviaukon yli olohuoneen nurkkaan.
5. Impin todennäköinen kyttäyspaikka.
6. Ylähyllyltä tulee jonkinmoiset portaat lattialle.
7. Mikon näkemys kulmaraudasta.

Vähän jännää! Toivottavasti projekti myös toteutuu eikä jää vain suunnitteluasteelle. :)

2 kommenttia:

  1. Upea suunnitelma! Itsekin olen nuorempana tehnyt kissalleni raapimispuun itse, mutta kyseessä oli paljon simppelimpi systeemi. Olisi hienoa nähdä tuo teidän upeampi vempele valmiina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret on kyllä suunnitelmat! :D Harmikseni tämä projekti on ollut tauolla nyt pidemmän aikaa, ehkä kun työkiireet vähän hellittää niin voisi taas jatkaa tämän kimpussa! Tuo nykyinen, omatkin karvansa puottava vinkkurapuu alkaa jo niiin tympimään! :)

      Poista